iSEO Director web - Inscrieri site-uri, articole, anunturi. Promovare SEO.

Inregistrare | Login 


iSEO - Web Director Siteuri, Anunturi, Articole  - Article Details

Elena Udrea s-a lansat azi la Roman in cursa pentru sefia PDL

Date Added: February 15, 2013 02:58:38 PM
Author: Admin iSEO.ro
Category: Politica

Astazi la Roman, Elena Udrea si-a anuntat candidatura la sefia PDL. O cursa grea si un scop greu de atins, mai ales ca contracandidatul este nimeni altul decat Vasile Blaga actualul sef al PDL. Lupta se anunta grea si plina de lovituri de culise. 

Elena Udrea şi-a anunţat candidatura la preşedinţia PDL deoarece crede că o schimbare este vitală pentru partid. Deputatul PDL a vorbit, pentru „Adevărul“, despre adversarii lui Victor Ponta din interiorul PSD, dar şi despre motivele pentru care România nu este pregătită pentru un preşedinte femeie.

Presedintele PDL, Vasile Blaga, a declarat, vineri, ca presedintele Traian Basescu intervine pentru a doua oara intr-o competitie interna a partidului, ca 22 de milioane de romani stiu ca seful statului o sustine pe Elena Udrea.


"Iata ca domnul presedinte Traian Basescu pentru a doua oara intervine intr-o competitie interna in partid, care nici macar nu e declansata", a spus Blaga, intr-o conferinta de presa.

El a adaugat ca 22 de milioane de romani stiu ca Traian Basescu o sustine pe Elena Udrea.

"Ca domnul presedinte o sustine pe doamna Udrea stiu 22 de milioane de romani", a spus Blaga.

Presedintele Traian Basescu a declarat, joi, la B1Tv, ca Elena Udrea poate avea sanse pentru sefia PDL la o Conventie cinsitita, precizand insa ca ii recomanda acesteia sa se retraga daca se constata ca este aranjata Conventia PDL, "asa cum se produce acum".

Intrebat despre sansele Elenei Udrea la Conventia PDL, Basescu a spus: "Mi-e foarte greu sa va spun, eu recunosc ca intr-o competitie cinstita poate avea. Intr-una aranjata, mai bine nu mai fac Conventia. Daca va fi aranjata, ii recomand mai bine sa se retraga. Daca va constata ca e aranjata, asa cum se produce acum".

Intrebat daca recunoaste ca Vasile Blaga are mai multe sanse la Conventie, presedintele a raspuns: "Da. Dar nu va mai fi PDL, va fi altceva, daca se face o Conventie aranjata".
Presedintele Traian Basescu a declarat, joi seara, ca PDL seamana acum in interior cu FSN si nu il mai poate ajuta in indeplinirea obiectivelor sale, precizand ca se uita la ce se intampla, dar nu ii vine sa creada ce vede.

Cei care au avut ocazia joi să urmărească, pe tot parcursul zilei, declaraţiile lui Traian Băsescu făcute la Cluj, iar apoi într-un studio de televiziune au avut parte de un spectacol de zile mari. Un spectacol anticonstituţional în toată regula, cu multe bâlbe politice însă.

Aflat într-o campanie agresivă de susţinere a Elenei Udrea la şefia PDL, care candidează împotriva lui Blaga, Băsescu declara joi la amiază că elita PDL nu depăşeşte mediocritatea şi că partidul nu are un prezidenţiabil, iar seara, în aceeaşi zi - după un pahar cu "apă" la un restaurant din Cluj unde se vehiculează că l-ar fi convins pe Boc să intre în cursa pentru Cotroceni - afirma că PDL are... prezidenţiabil şi că de fapt în acest partid sunt oameni de valoare.

Doar în privinţa lui Boc şi Udrea nu şi-a schimbat Băsescu părerea pe parcursul unei singure zile.

Joi seară, Băsescu s-a lansat, ca şi în cursul zilei, în laude peste laude la adresa lui Udrea, dând mari emoţii unora dintre cei ce îl priveau, care poate au stomacul mai sensibil.

Elena Udrea e ca și crescută, ca politician, de mine. Ea de la mine a învăţat politica. Nu spun că are un profil perfect de preşedinte de partid.  Poate să își creeze un profil de președinte de partid, ea a crescut enorm și sunt convins că, după experiența Roman, va deveni un politician de forță. Are rezistență, este o femeie inteligentă, are ambiție și este un om de dreapta. Pe Elena Udrea nu poţi să o faci de stânga nici dacă o calci în picioare, nici dacă îi iei tocurile de la pantofi”, a declarat Băsescu la B1."Când eşti controversat, ai o singură opţiune: să te baţi să arăţi că nu tu ai furat flota. Ea trebuie să se descalţe de pantofii cu toc foarte înalt. Trebuie să mai lase din poşetele alea cu care a venit în politică, să ia poşete mai ieftine. Nu a avut problemele pe care pe mine m-au obligat să plec din Parlament", a adăugat Băsescu.

În acelaşi timp, la două zile de la anunţul Elenei Udrea şi a lui Vasile Blaga că vor candida la şefia PDL, Traian Băsescu a descoperit "brusc" joi cât de rău e PDL-ul condus de Blaga, ajungând să-l compare cu FSN-ul.

Băsescu a atacat PDL-ul de acum condus de Blaga, altfel declarând că îi iubeşte pe pedelişti. Cea mai mare supărare a lui Băsescu este că tabăra Blaga nu vrea să laude "succesurile" guvernării Boc, cu care el, Băsescu, defilează şi acum.

"PDL de acum, așa cum e el, nu mai seamănă cu PDL care era când eu am plecat și o bună parte când a fost condus de Boc. Seamănă tot mai mult cu FSN, pentru mine PDL nu mai este un instrument politic. Până termin eu mandatul nu mă mai poate ajuta în atingerea obiectvelor. Eu le spun, dezinteresat, ca unul ce a plecat dintre ei, dar care azi se uită la ei și nu îi vine să creadă ce vede. Nu am nimic de așteptat de la PDL, ci am doar un regret teribil raportat la ce au fost și ce au ajuns", a declarat Băsescu.

Băsescu se amestecă în campania internă a PDL total, încât a ajuns - pe modelul deja cunoscut când striga "Fraudă" înainte ca alegerile să aibă loc - să acuze că se pregătesc aranjamente pentru ca Udrea să nu câştige şefia PDL.

Intrebata de reporterii de la Adevarul despre principalul adversar politic, Victor Ponta, Elena Udrea a raspuns:


A fost o surpriză pentru toată lumea că Victor Ponta a câştigat alegerile la ce partid? La PSD! Acolo unde erau mulţi care puteau să conducă mult mai bine decât Victor Ponta la momentul acela. Cu toate acestea, Victor Ponta, un tânăr care a ieşit preşedinte ca urmare jocurilor politice din partid – unii îl susţineau pe Geoană, alţii pe Năstase –, a luat partidul. Dar care, ulterior, a putut să ţină partidul unit, a putut să formeze o echipă cu care să vină cu un proiect numit USL, care astăzi este câştigător. Trebuie să recunoaştem că Victor Ponta este astăzi unul dintre cei mai importanţi oameni politici. Nu i se dădeau foarte mai şanse lui Victor Ponta, dar  astăzi a reuşit. Sigur, este meritul lor, cât şi contextul economic şi vina PDL-ului că nu a avut mai multă comunicare în aşa fel încât să prevină din scorul slab pe care l-am obţinut. Dar, dincolo de contextul economic prin care am trecut şi care a fragilizat foarte mult PDL-ul, proiectul USL, ca rezultate, s-a dovedit un proiect câştigător – pentru cei din USL, nu şi pentru România. Niciodată USL nu va mai fi unde este acum. Oamenii vor vedea însă, zi după zi, că tot ce a spus USL se dovedeşte a fi minciună de campanie. Şi aceia vor fi nemulţumiţii îşi vor căuta un partid. Important este să ne găsească pe noi, să nu găsească PPDD sau PNL, dacă se rupe de la guvernare.

Nu. USL are oameni, politicieni redutabili ca adversari, dar Victori Ponta este astăzi cel care împarte puterea în USL. El împarte nu numai în PSD, ci şi în PNL puterea. El spune ce puteri are un ministru, câţi bani are un ministru, decide care sunt modificările care se aduc constituţiei, cum se face legea reorganizării administrativ-teritoriale. Sunt în PSD adversari puternici pentru Victor Ponta, şi el ştie lucrul acesta. Cei mai mari adversari, în politică, îi ai în propriul partid, nu în afara lui.

Eu am avut această atitudine extrem de fermă – şi probabil că puteam să o mai moderez pe ici, pe colo –, am spus că pe un om, fie că e femeie, fie că e bărbat, îl evaluezi după rezultatele profesionale, nu după cureaua de la pantaloni sau după pantofii pe care-i poartă şi, ca atare, invit pe toată lumea să judece activiteatea mea politică şi administrativă, şi nu ţinuta. Dar, dacă nu se pot vedea rezultatele muncii de ministru din cauza pantofilor, atunci ne încălţăm cu ceva care să permită tuturor să vadă ceea ce am realizat eu şi nu cu ce pantofi sunt încălţată. Din păcate n-am văzut nicio reacţie a societăţii legată de ceea ce s-a întâmplat şi n-am văzut nicio reacţie a societăţii civile, a ONG-urilor care apără drepturile femeilor, care luptă pentru egalitatea de şanse, împotriva discriminării. N-am văzut nicio reacţie în linşajul mediatic în cazul meu. După  23 de ani de democraţie, trebuie să existe o evoluţie în ceea ce priveşte statutul femeilor în politică, în societate, şi nu o involuţie. Mă bucur, totuşi, că aceasta este problema cu mine, pentru că între a se vorbi despre tocurile Elenei Udrea şi a se vorbi despre neregulile sau lipsa de performanţă în calitate de ministru, sau că Elena Udrea ar fi furat, eu prefer să se vorbească despre tocuri.

Şi cine ar fi adversarii lui?

Acuma, n-o să-i fac acest serviciu domnului Victor Ponta. Sunt convinsă că şi-i ştie singur, dar n-o să-i fac serviciu să-i spun şi cine-i sunt adversarii.

horoscop

horoscop
retete pentru slabit
eSeminte