iSEO Director web - Inscrieri site-uri, articole, anunturi. Promovare SEO.

Inregistrare | Login 


iSEO - Web Director Siteuri, Anunturi, Articole  - Article Details

Ultima ora - Raed Arafat se intoarce la Ministerul Sanatatii

Date Added: January 18, 2012 05:04:23 AM
Author: Admin iSEO.ro
Category: Stiri - Presa

Intoarcerea s-a produs după o serie de apeluri telefonice iniţiate chiar de fostul şi actualul subsecretar de stat. Luni seară, Raed Arafat l-a sunat pe ministrul Sănătăţii şi şi-a exprimat din nou disponibilitatea de a se întoarce, după cum a recunoscut medicul, în timpul conferinţei de presă de ieri: „Dacă vă aduceţi aminte, am zis că-l sun. L-am sunat. În discuţie am spus că nu am nicio problemă să revin".

După aceea, ministrul Sănătăţii, Ladislau Ritli, l-a sunat pe premierul Boc, acesta pe Traian Băsescu şi, în cele din urmă, Arafat a primit un apel de la Traian Băsescu.  „Azi de dimineaţă (ieri - nota redacţiei) am avut o discuţie cu domnul preşedinte. M-a contactat când eram la Târgu-Mureş".După aceea a urmat a cincea convorbire telefonică, de data aceasta cu premierul. 

Ieri, la 13.30, Arafat revenise în Capitală şi intra  deja la Palatul Victoria, pentru a discuta reforma din sănătate. Raed Arafat şi-a dat demisia din minister, acum o săptămână, după o convorbire telefonică, purtată cu şeful statului. Discuţia s-a transformat ulterior într-un război televizat, cu intervenţii în direct ale lui Traian Băsescu şi cu demisia lui Arafat.

Raed Arafat a declarat c-a fost şocat de reacţia populaţiei care a ieşit în stradă pentru a-l sprijini, dar mesajul său pentru protestatari este: „Fără violenţe!" Medicul s-a întors pe acelaşi post din minister şi se va ocupa tot de sistemul de urgenţă. Va lucra iar în echipa de elaborare a noii legi a sănătăţii, componenţa comisiei rămânând aceeaşi.

„Mă bucur că nu s-a încăpăţânat"

Preşedintele Colegiului Medicilor, Vasile Astărăstoae, consideră firească întoarcerea lui Arafat şi este convins că acel capitol referitor la urgenţă din viitoarea lege a sănătăţii va avea cea mai bună formulare posibilă. Astărăstoae, ca şi alţi specialişti din branşă, este încântat că Arafat nu s-a încăpăţânat, ci s-a întors la minister.

Culisele politice

Discuţiile politice despre revenirea doctorului Raed Arafat au pornit de la începutul acestei săptămâni, odată cu intensificarea protestelor.  "Arafat poate reveni în minister sau participa la elaborarea legii sănătăţii, dacă doreşte asta", a spus luni premierul Emil Boc, în prima sa reacţie după izbucnirea acţiunilor stradale. A urmat apoi şedinţa Colegiului Director al PDL, în care un democrat-liberal a ridicat „problema Arafat" şi i-a cerut în mod special lui Boc, potrivit unor surse participante, să-l implice pe medicul de origine palestiniană în redactarea noii legi a sănătăţii. Subiectul a fost abordat şi în coaliţie, Arafat fiind aşteptat să revină.

Luni seară, creatorul SMURD s-a întâlnit şi cu liderii UDMR, printre care şi cu ministrul Sănătăţii, Ladislau Ritli, pentru discuţii legate de noua lege a sănătăţii. Potrivit unor surse, la sfârşitul întâlnirii, medicul ar fi acceptat, în principiu, să revină în Ministerul Sănătăţii, cerând însă timp să aibă o discuţie şi cu premierul Emil Boc. 

Întâlnirea cu şeful Guvernului a avut loc ieri la Palatul Victoria. Concluzia comunicată triumfător de premier: Arafat revine. „După o discuţie cu preşedintele Traian Băsescu, cu mine şi cu ministrul Sănătăţii, Raed Arafat a decis să revină pe funcţia anterior deţinută", a comunicat Emil Boc, remarcând „voinţa de ambele părţi".

"Am avut o discuţie cu domnul preşedinte. M-a contactat când eram la Târgu-Mureş.''
Raed Arafat subsecretar de stat

"După o discuţie cu preşedintele Traian Băsescu, cu mine şi cu ministrul Sănătăţii, Raed Arafat a decis să revină pe funcţia anterior deţinută.''
Emil Boc prim-ministru

Protestul de la Universitate continuă

La kilometrul zero al protestelor s-au adunat ieri- seară din nou protestatari, majoritatea pensionari, care scandau lozinci împotriva preşedintelui.
Manifestanţii fuseseră deja înconjuraţi de un dispozitiv de jandarmi. Mai mult, trupele speciale DIAS au fost solicitate în Piaţa Universităţii pentru a asigura liniştea pe toată perioada mitingului.

Protestul de luni a fost însă unul  fără violenţe de genul celor înregistrate duminică. Chiar şi-aşa, 150 de protestatari au fost ridicaţi, iar dintre cei amendaţi, 19 aveau antecedente în tulburarea ordinii publice, doi fiind chiar „suporteri cunoscuţi ai unei echipe de fotbal". În plus, au fost constatate 22 de fapte penale, cinci dintre suspecţii pentru săvârşirea acestora având, de asemenea, antecedente penale.

horoscop

horoscop
retete pentru slabit
eSeminte